London sport

Sport

Sport är en stor del av kulturlivet i London. Störst är naturligtvis fotbollen som är närmare att vara religion än bara en sport att gå och titta på. Det finns en herrans massa olika att gå och titta på och här får du några tips om sport i London.


Fotboll i London

Till London kan man som sagt åka av en herrans massa orsaker. Om man ska generalisera så är det väl egentligen bara sol-och-bad-semester samt vissa sporter som inte London kan erbjuda, men i övrigt är det svårt att komma på något som saknas. Shopping och musikaler i all ära, men det kanske allra populäraste är nog ändå fotbollsresor.

Engelska Premier League är den kanske populäraste fotbollsligan i världen. Den har genom åren blivit känd som en blandning mellan råbarkad, tuff och engelsk fotboll samt finlir från de stora stjärnorna. Många svenskar är hängivna supporters av lag i Premier League. De populäraste lagen är inte helt oväntat Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea och Liverpool.

Fotboll är Englands nationalsport, men trots att man har en av världens bästa ligor och intresset för sporten i landet är helt ofattbart stort så har landslaget inte vunnit något mästerskap sedan 1966. Och det VM-guldet är ett av historiens mest omtvistade eftersom många hävdar att ett utav Englands mål i den matchen egentligen inte var mål. Hursomhelst så är engelsmännen väldigt stolta över sitt landslag och man tycks fortfarande se sig själva som världens bästa fotbollsnation. Supportermässigt är det nog svårt att ifrågasätta detta, även om man vid de senaste mästerskapen fått sig rejäl konkurrens av svenska och irländska supporters. Men det är få som sjunger sina hejarramsor och sånger med en sådan passion som engelska fans. I regel när nationalsången sjungs innan matcherna startar så överröstas musik och framförd sång alltid av publiksången.

Att intresset är stort för fotbollen är lätt att se på hur svårt det kan vara att få biljetter till matcherna, det spelas i princip alltid för fulla läktare, fastän det kanske är ett lag som håller till i de nedre regionerna av tabellen. Vill man ha en säsongsbiljett så är kötiden i till exempel Liverpool 25 år. Overkligt.

Men misströsta ej, du har såklart ändå möjligheten att se ditt favoritlag. Det finns eventföretag så som till exempel Go Sport Travel, som arrangerar paketresor där oftast resa, hotellnätter och givetvis biljett till matchen eller matcherna du vill se. Så har du varit i tankarna på att åka någonstans för att se fotboll, då kan vi rekommendera att du gör slag i saken och åker till London eller någon annanstans i England för detta.