London restaurang

Restauranger

Äta svenskt i London

Många som åker utomlands passar på att testa nya smaker och spännande restauranger. Andra längtar mest hem till det svenska köket. För den sistnämnda kategorin av människor finns det ett flertal restauranger och caféer att gå till i London. Här bjuds det på allt från klassiska svenska köttbullar till gravad lax och rågbröd.

Cooper and Wolf är ett av de svenska caféer som finns i den engelska huvudstaden (Distriktet Clapton). Det drivs även av två svenskar som bestämt sig för att bjuda på klassisk svensk meny. Eller vad sägs om köttbulletallrik eller den klassiska gravade laxen? Priset känns däremot lite dyrare än hemma då köttbulletallriken går på ca 85kr.

Ett annat alternativ är Stockholm Restaurant and Deli. En restaurang som till och med i sitt namn belyser vad man sätter sitt fokus på för matkultur. Miljön är svensk och så är även menyn. Här blandar ägarna både enklare svenska klassiska rätter med de lite mer lyxiga varianterna. Som svensk behöver man däremot aldrig tveka på vad som står på menyn.

Ett café som breddar vyerna något är Nordic Bakery. Med nordisk prägel blir utbudet ändå väldigt klassiskt svenskt. Rågbröd, gröt och bullar är några av de saker som ständigt står på menyn. Kaffe och bulle fås för ca 50kr.

Även Scandinavian Kitchen har fokus på fler länder än bara Sverige. Ett fik som även har en del som är butik. Perfekt om man vill köpa hem typiska skandinaviska fikaprodukter. På menyn finns allt från smörgåsbord till bullar och dammsugare. Caféet ligger mitt i det mysiga och lugna området Fitzrovia.

Curious Yellow café ligger i Hoxton och här har ägarna valt att försöka plocka det bästa från cafélivet i Stockholm och placera detta i den engelska miljön. Det betyder bland annat smårätter som inte alltid direkt förknippas med Sverige likväl som den obligatoriska köttbullemackan.